Lofoten Wool

Ull fra lykkelige sauer

Lofoten Wool produserer garn fra sauer i Lofoten og Nordnorge. Vi ønsker å løfte fram og bruke den fantastisk rene råvaren som ulla er. Hvorfor ull fra Lofoten? Vi er allerede kjent for lammekjøtt av ypperste kvalitet, og av samme årsaker har ulla herfra svært god kvalitet. Her beiter dyra på grønne fjellsider og holmer ut i havgapet med sol døgnet rundt hele sommeren. Frisk luft, salt, tang og vind, og gjødsel fra sjøfugl bidrar til ull av verdensklasse.  

I Lofoten Wool har vi tro på en kort produksjonslinje med lokal forankring som tar hensyn til og fører videre gamle håndverkstradisjoner.  Vi klipper våre egne sauer og tar vare på kulturlandskapet gjennom tradisjonelle beitemetoder. Vi har en flokk med gammelnorsk sau fordi vi ønsker å ivareta denne rasen av dyr som har vært en naturlig del av norsk fauna i lang tid. Dyrene våre har ull som er ekstra robust og slitesterk. 

Vi plantefarger garnet på eget verksted med kvalitetssikrede farger som har tradisjon tilbake til vikingtiden. I august plukker vi og våre venner reinfann som vi koker til gule farger. De røde fargene får vi fra koking i krapprot, mens alle blånyansene får vi frem ved å dyppe garnet i indigobad. Hvert fargeparti får sin egen nyanse fra variasjoner i naturen og arbeidet vårt i fargeprosessen. 

 

Festivaltilbud:

  • 20% rabatt på alt i hele nettbutikken under festivalen
  • Rabattkode: LWFESTIVAL

Gevinst:

  • Garn og mønster til raggsokker – Sterk kuling, 200 g garn fra villsau