Møt våre spennende instruktører og foredragsholdere!

Vi har enda en gang vært heldige å finne dyktige instruktører og foredragsholdere som skal øse av sin kunnskap og strikkeglede.

Disse har mye å dele og har tatt utfordringen med å gå digitalt på strak arm.

Laila Henriksen

Laila fra Værbitt er tilbake!

Laila Yvonne Henriksen driver håndfargeriet Værbitt garn på Grünerløkka i Oslo. Her selges både håndfarget garn og annet norsk ullgarn. Patentstrikk er også noe Laila er god på.

Hvis det finnes en måte å stikke tofarget patent, eller brioche, som det heter på engelsk, dobbelt så raskt, ville du ikke likt å kunne det?! Laila har utviklet smartpatent, en teknikk der begge farger strikkes samtidig, noe som går raskt og som åpner for nye muligheter til å strikke mønstret patentstrikk.

Du kan lære mer om Laila her:

Laila skal holde kurset:

Du vil også finne Værbitt på markedsplassen!

Lisa Harland

For første gang på en norsk strikkefestival! 

Lisa står bak “For The Love Of Yarn”, en nettbasert garnbutikk som selger håndfarget garn, unike heklenåler og utstyr. Hun har lojale kunder og stadig flere oppdager produktene hennes på garnmesser og festivaler.

For the Love of Yarn har vunnet priser og er en uavhengig garnfarger, basert i Glasgow, Skottland. Det er en familiedrevet virksomhet som produserer førsteklasses håndfarget garn, håndlagede heklenåler, utstyr og mer.

Lisa har deltatt på en lang rekke festivaler – som Yarndale og Edinburgh Yarn Festival, og siden pandemien har de også deltatt på mange online festivaler også.

Du kan lære mer om Lisa her:

Lisa skal holde kurset:

Du vil også finne For The Love Of Yarn på markedsplassen!

Rasa Ziburkute

Rasa Ziburkute er hobbydesigner og en ivrig strikker. Hun kommer fra Vilnius i Litauen, har strikket siden barndommen, og begynte å publisere egne design på Ravelry i 2017.

Rasa er utdannet innenfor språk, litteratur og ledelse. Hun jobber som tolk og universitetslektor på OsloMet.

Siden høsten 2018 har Rasa drevet månedlige strikketreff på Vålerenga og Kampen i Oslo «Kampenstrikk for ALLE» og er administrator for Facebook-siden «Strikk».

  Du kan lære mer om Rasa her:

  Rasa skal holde kursene:

  I tillegg ser vi frem til foredraget:

  Ronja Cecilie Moås

  Ronja er personen bak virksomheten Rent Oppspinn.

  Hun har spunnet garn siden sommeren 2018. Den gang var det ren prokrastinering som var motivasjonen bak det å lære seg et nytt håndverk. Egentlig skulle hun skrive ferdig en master i allmenn litteraturvitenskap.

  Hun oppdaget ganske kjapt at jeg hadde et naturlig håndlag for å spinne på håndtein. Hun ble rett og slett hekta. Da hun ble ferdig med masteren fikk hun en elektrisk rokk i gave av sin mor. Den gaven la grunnlaget for det som nå har blitt en liten bedrift med håndspunnet garn og ullprodukter av norsk ull.

   Du kan lære mer om Ronja her:

   Rasa skal holde kurset:

   Terje Tjelle

   Terje har vært en ihuga strikkeentusiast og hobbystrikker siden han var 7-8 år. Han er utdannet lærer, og gikk også 2 år på husflidskolen hvor han lærte vev og strikkedesign.

   Siden Terje kommer fra Rauma har han alltid vært glad i ullgarnet fra Rauma Ullvarefabrikk. Og Selbuvotter har vært en særinteresse fra studietiden, som har resultert i at han har strikket utallige Selbuvotter samt reist rundt med foredrag om Selbuvotten. Å strikke er godt for kropp og sjel… og en meget god terapi i hverdagen…

   Titt gjerne innom hans Facebook blogger musikk&strikk og StrikkeTerje, som kun er ment som en inspirasjonsblogger…

    Du kan lære mer om Terje her:

    Terje skal holde kursene:

    I tillegg får vi et spennende foredrag:

    Tone Cecilie Nystrøm

    Tone Cecilie er medlem i Strikk og Drikk, og kommer tilbake som instruktør nok en gang!

    Tone Cecilie strikker, designer, teststrikker, holder workshops og oversetter strikkemønster fra norsk til engelsk.

    Hun elsker sterke farger, og bruker kanskje noen kombinasjoner som er uvante.  Hun er veldig glad i struktur i strikk.  

    Sist men ikke minst, så sier hun at hun er litt Pippi når det gjelder strikking “Det har jeg aldri prøvd før, så det får jeg helt sikkert til” og “Hvorfor strikke en gryteklut i en teknikk jeg aldri har prøvd når jeg kan strikke en kjole!”

     Du kan lære mer om Tone Cecilie her:

     Tone Cecilie skal holde kursene:

     Trine Fløtre

     Trine fra Sola gav ut sin første oppskrift i 2016. Siden den gang har hun laget mange oppskrifter med fletter og flettestrikk i forskjellige varianter med fokus på barne- og damestrikk. I 2019 lanserte hun egen nettbutikk med strikkeoppskrifter og tilbehør, fremdeles med fokus på fletter og flettestrikk. Hun brenner for å gjøre flettestrikk enkelt og for å lære bort enkle teknikker med bruk av flettepinner.

      Du kan bli bedre kjent med Trine her:

      Trine skal holde kurset:

      I tillegg får vi et spennende foredrag:

      Du vil også finner Floetre på markedsplassen!

      Xandy Peters

      For første gang på en norsk strikkefestival!

      Xandy er strikkedesigner og lærer, mest kjent som oppfinneren av “stacked stitch”-teknikken og fox paw-mønsteret. Hun begynte som sko- og produktdesigner, men fant strikking som en måte å utforske tekstiler og overflater, uten fabrikkproduksjon og har siden hatt som karriere å utgi nye mønstre og å holde kurs. Xandy har vært publisert i magasiner som published in Vogue Knitting, Twist Collective, Knitscene, Knitty og Pom Pom Quarterly.

      Xandys filosofi er “Knit Boldly” (omtrent “vær dristig når du strikker”). Hun forklarer dette med:

      • Du kan strikke hva som helst!
      • Feil gjør deg til en bedre strikker!
      • Hvis du liker det, har du gjort det riktig!

      Du kan lære mer om Xandy her:

      Xandy skal holde kursene: